DIAGNOSTICARE GRATUITA IN MAXIM 24 ORE

Oferim servicii de recuperare date de pe hard disk indiferent de model, producator sau de defectul pe care l-a suferit acesta. Va asteptam in service pentru o Diagnosticare Gratuita in max 24 ore. In urma diagnosticarii veti afla tipul de defect, pretul exact si durata pentru recuperarea datelor.

Detinem cele mai noi tehnologii de recuperare a datelor de pe harduri si avem toate dotarile necesare pentru recuperarea oricarui tip de defect. Avem solutii pentru recuperarea a peste 95% din hdd-urile cu defect electric iar pentru defectele mecanice avem CLEAN ROOM CLASS 100 in care se pot efectua operatiunile de recuperare date hdd.

Peste 10.000 de cazuri rezolvate cu succes

Peste 85% sanse de recuperare

Image
Va prezentam cateva cazuri complexe la care au lucrat tehnicienii nostri si care au avut ca rezultat o recuperare partiala a datelor:
Image
Image 1 / 3 Recuperare Date HDD defect cu zgarieturi de suprafata
Image
Image 2 / 3 Zgarietura concentrica produsa de capatele de citire in urma unui soc
Image
Image 3 / 3 Recuperari date hdd seagate cu probleme de suprafata
Acest caz a venit la noi in service in urma unui eveniment mai atipic. Clientul a taiat laptop-ul cu toporul intr-un exces de furie si mai mult nu ne-a compunicat dar presupunem ca l-a aruncat in apa deoarece pe platan erau depuse sedimente de nisip.. In acest caz a fost necesara o operatiune foarte complexa de curatare a platanului. In cazul de fata am reusit sa citim de pe suprafata platanului toate modulele esentiale din zona de FIRMWARE iar din punct de vedere al datelor am recuperat sub 2% din hdd cu eforturi foarte mari . Acesta e genul de caz pe care il refuza orice firma de recupera date deoarce sansele sunt foarte foarte mici si implica costuri indiferent de rezultat.

CAZUL 2 - TICHET 2696 - RECUPERARE DATE DE PE HDD WD1600BEVT-22ZCT0 INDOIT SI CU SEDIMENTE DEPUSE PE SUPRAFATA PLATANULUI

Image
Image 1 / 8 Recuperare date hard taiat cu toporul
Image
Image 2 / 8 Recuperare HDD cu sasiu indoit
Image
Image 3 / 8 Sedimente depuse pe suprafata platanului
Image
Image 4 / 8 Capate de citire depalase de pe zona corespunzatoare
Image
Image 5 / 8 Recuperare date hdd cu capetele de citire iesite din zona de parcare
Image
Image 6 / 8 Recuperare date hdd cu axul motorului indoit si platanul depalasat
Image
Image 7 / 8 Recuperare date de pe platan cu impuritati si sedimente
Image
Image 8 / 8 Hdd desfacut dupa ce a stat in apa
Acest caz a venit la noi in service dupa ce a fost la o alta firma de recuperare de date care s-a pronuntat ca datale nu mai pot fi recuperate. Dupa cum vedeti in pozele de mai jos, hdd-ul a venit cu capetele indoite si scoase din zona de parcare, cu surubul de la capete lipsa si cu impuritati pe suprafata datorate faptului ca hardul nu a fost deschis intr-un CLEANROOM CLASS 100. Problema initiala a hardiscului a fost defect mecanic produs in urma scaparii laptop-ului, dar avand in vedere ca hardul a fost tratat necorespunzator de fima anteriora i-am dat clientului sanse de recuperare de 20-25%. In acest caz am reusit sa recuperam 71% din suprafata hdd-ului deoarece existau deteriorari de suprafata pe numeroase zone.

CAZUL 3 - TICHET 3160 - RECUPERARE DATE DE PE HDD ST9500325AS CAPATE DE CITIRE DETERIORATE SI DETERIORARI DE SUPRAFATA

Image
Image 1 / 3 Capetele de citire nu au fost pozitionat in zona de parcare
Image
Image 2 / 3 Hardul are impuritati de suprafat semn ca nu a fost deschis in CLEAN ROOM si s-au depus particule de praf care reduc din sansele de recuperare date hdd
Image
Image 3 / 3 Hdd-ul a fost adus in service pentru recuperare fara surubul de sustinere a capetelor de citire - dovada de neprofesionalism a firmei la care a fost anterior

Defectele pe care le poate suferi un hard disk sunt de 4 tipuri:

1
DEFECT LOGIC
Un hdd poate fi incadrat la defect logic in urmatoarele situatii: s-a produs o stergere accidentala a fisierelor, s-a formatat hardul din greseala, s-a reinstalat sistemul de operare pe partitia grasita, a disparut partitia din cauza unui virus, nu mai porneste laptop-ul (sistemul de operare), etc. Pentru ca un hardisc sa se incadreze la un defect logic, acesta trebuie sa fie perfect functional. Daca hardiscul nu este perfect functional acesta se va incadra la unul din defectele de mai jos. Recuperarea datelor de pe hdd in cazul defectelor logice se face cu softuri specializate care resusesc sa recupereze datele chiar daca acestea au fost sterse sau formatate....
2
DEFECT ELECTRIC
Acest tip de defect survine in urma fluctuatiilor de tensiune si de cele mai multe ori se manifesta prin arderea diodelor sau chip-urilor aflate pe PCB-ul ( placa electrica a hardului) hardiscului. Defectul electric mai poate surveni si din cauza conectarii gresite a mufelor de alimentare. Datorita faptului ca PCB-urile de noua generatie sunt unice pentru fiecare hard in parte schimbarea electricii nu ajuta la nimic ba chiar mai mult exista riscul sa produca detererioari. In astfel de situatii recuperarea datelor de pe hdd se face cu echipamente specializate care permit emularea si recuperare rom-ului hardiscului, ROM care contine adaptivii necesari pentru initilizarea corecata a hdd-ului si recuperarea datelor.
3
DEFECT FIRMWARE
Defectul firmware este unul dintre cele mai intalnite tip-uri de defecte la harduri. Va prezentam cateva situatii care se incadreaza la defect firmware: hardul este vazut in bios cu dimensiune 0 GB, hdd-ul este detectat de windows dar nu se poate citi nici un sector, se pot citi date din unele foldere dar din alte foldere daca cititi se blocheaza sistemul, hardul citeste datele cu o anumita viteze dupa care incetineste si se opreste. Practic FIRMWARE-ul unui hdd este o informatie stocata pe suprafata platanelor si fara de care functionarea hdd-ului nu este posibila. Aceasta informatie contine module care sunt unice pentru fiecare hdd in parte si care nu pot fi imprumutate de la alte hdd-uri din aceeasi clasa. Procesul de recuperare a datelor de pe un HDD se realizeaza cu ajutorul unor echipamente care permit o conectare la zona de FIRMWARE a hdd-ului si in cele mai multe cazuri asigura recuperarea datelor.
4
DEFECT MECANIC
In urma socurilor fizice sau a unor puternice fluctuatii de tensiune hdd-ul se poate deterioara mecanic. Va prezentam cateva din situatiile cele mai intalnite: hardul extern este scapat de la o anumita inaltime dupa care scoate zgomote metalice, laptop-ul este trantit si nu mai porneste, in urma unei fluctuatii de curent se arde PCB si preamp-ul capetelor de citire, hardul are o problema simpla dar cineva nepriceput desface hardul si produce deterioarari mecanice... Aceste cazuri sunt cele mai complexe si necesita echipamente de ultima generatie si tehnicieni cu experienta. Serviciul se executa in CLEANROOM CLASS 100 pentru a nu patrunde particule de praf in interiorul hdd-ului cu ajutorulul unor echipamente specializate pentru defecte mecanice.

Avem solutii de recuperare date de pe orice tip de laptop sau desktop indiferent de producator

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Hardurile din laptop-uri sunt cele mai expuse la socuri, in general HDD-urile sunt foarte sensibile la orice tip de soc. In urma unei loviri a laptopului se pot produce deteriorari de suprafata pe platane si recuperarea datelor de pe HDD este foarte dificila. Daca ati scapat laptopul si ulterior cand il alimentati se aud zgomote ciudate este indicat sa-l opriti si sa margeti la un centru de recuperare date de pe HDD. Orice alimentare a HDD-ului atunci cand are capetele de citire indoite poate fi dezastruoasa, practic daca unul din aceste capete de citire atinge suprafata se va produce o zgarietura concentrica care daca se mareste produce particule de praf care propaga si pe celelalte suprafete ale platanelor si fac ulterior recuperarea datelor imposibila. In anumite cazuri in urma unui soc se produce blocarea motorului sau a capetelor de citire pe suprafata platanelor. Indiferent de situatie pentru astfel de cazuri este necesara desfacerea HDD-ului in CLEAN ROOM CLASS 100 analiza stadiului in care se afla hardiscul si alegerea procedului de recuperare date care duce la procentul maxim de date ce pot fi recuperare de pe hardul de laptop.

Recuperarea datelor de pe HDD-uri externe

Hardurile externe sunt extrem de folosite in momentul de fata practic sunt utilizate ca un fel de stick-uri usb de capacitate mai mare, diferenta este ca nu sunt la fel de rezistente la socuri precum stick-urile usb. Practic daca un hard extern sufera un soc exista o probabilitate destul de mare sa nu mai puteti accesa datele. Hardurile Western Digital sunt cele mai utilizate tipuri de harduri externe asadar sunt si cele mai multe cazuri care vin in service pentru recuperari de date de pe hdd. Ultimele modele de harduri de WD folosesc anumite interfete USB speciale care fac encriptarea datelor pe platane. Modelele de 2.5" au interfata USB incorporata in PCB si datele encriptate pe platane, acest lucru face recuperarea datelor extrem de dificila. Avem solutii de recuperare date hdd pentru acest clase de harduri chiar daca au fost lovite sau scapate. In foarte multe cazuri se intampla ca un urma unui soc hardul sa-si produca deteriorari pe una din cele 4 sau 6 suprafete si astefel se poate face o recuperare partiala a detelor de pe HDD.

Recuperare date hdd SAS sau SCSI

Recuperarea datelor de pe HDD-uri SAS sau SCSI necesita echipamente profesionale pe noi le avem in dotare. Suntem specializati pe recuperarea datelor de harduri SAS si SCSI cu defecte FIRMWARE si defecte MECANICE. Aceste doua tipuri de defecte sunt cele mai des intalnite la hardurile SAS si SCSI. Cele mai intalnite cazuri de de defecte firmware sunt de la SEAGATE, practic hardul nu mai este detectat de contraollerul RAID. In astfel de situatii datele pot fi recuperate prin conectarea hardurlui la un echipament special care permite accesarea zonei de firmware si remedierea problemei astfel incat datele sa poate fi recuperare de pe HDD. De cele mai multe ori hardul nu mai poate fi reparat dar datele pot fi recuperate.
Contact